CARLOS SANCHO, S’ESTRENA HUI COM A NOU DIRECTOR DE L’ENTUSIASTA

Carlos SanchoAquesta setmana es va tancar, entre la Directiva de l’Entusiasta i Carlos Sancho Cantus, l’acord per a la seua contractació com a nou director de la banda. Carlos, bon coneixedor del projecte i de la banda (ha sigut habitual músic col·laborador i director de la seua banda juvenil), agafarà el testimoni de la batuta del fins ara director, Teodoro Aparicio Barberán, qui el va proposar com el seu substitut.

La notícia, malgrat que avançada la setmana passada per alguns mitjans, no havia sigut comunicada fins ara per la Directiva, per prudència, fins no tindre oficialment tancades les converses amb el nou director valler.

Carlos, que va finalitzar fa uns dies la seua etapa com a director de la banda de Fortaleny, debutarà hui en l’assaig de l’Entusiasta.

AGRAÏT RECONEIXEMENT A TEO APARICIO BARBERAN

Teo Aparicio Barberán bnEs tanca així hui, amb quatre anys de direcció artística de la banda de la Societat, per part de Teodoro Aparicio Barberán, que han deixat nombrosos fruits. Però, més enllà dels reptes musicals que s’han assumit en aquesta etapa, que són molt importants i nombrosos, volem valorar des d’aquesta humil tribuna, el valor humà, el compromís personal i la dedicació que ha demostrat Teo per aquesta Societat i per la seua gent i així volem agraïr-li-ho en nom de tota la comunitat entusiasta. Abans com a músic, després com a director, i ara de nou com músic de la nostra banda, sempre figurarà en un lloc destacat del cor de la gran família d’aquesta Societat.

 

 

TRAJECTÒRIA DE CARLOS SANCHO CANTUS (text de la web nuestrabandasdemusica.com)

Nascut a Tavernes de la Valldigna, on comença els estudis musicals a l’edat de 7 anys baix la direcció d’Eduardo Arnau. Dos anys més tard, comença els estudis de trompeta amb els professors Julio Puig i Fernando Sansaloni. Finalitza el grau mitjà en el Conservatori Profesional de València, obtenint el 2º premi de fi de grau en la modalitat de trompeta.

En l’any 2004 ingressa en el Conservatori Superior de Música de Castelló on finalitza els seus estudis de trompeta amb el professor Vicente Campos, obtenint les millors qualificacions. Com a trompetista ha participat dos anys amb la Big Band de la UJI baix la direcció de Ramón Cardo, i ha realitzat un curs de jazz amb el trompetista Voro García. Ha col·laborat en la gravació del disc “Vares Velles” del grup valencià Al Tall. En el mes d’agost de 2006 participa en el Festival Junger Künstler de Bayreuth (Alemanya), on rep clases de Will Sanders i Arno Lange (antic trompetista solista de l’òpera alemanya) i es dirigit per la batuta de Jac van Steen.

Com a director inicia els seus estudis amb el prestigiós director Cristóbal Soler (dirigint l’Orquesta de la Universitat de València). A més ha realizat cursos de direcció amb directors com Salvador Sebastià i Maurizio Colasanati (dirigient l’orquestra i banda de Santa Cecília de Cullera), Dean Pavlov (antic director de l’òpera de Plovdiv, Bulgària) en la New Bulgarian University de Sofia, Thomas Doss, Alex Schillings, Johan de Meij o Jan Cober, d’entre altres.

Ha realitzat els 4 cursos de direcció de banda (organitzats per les JJMM de la Vall d’Albaida) impartits per José Rafael Pascual-Vilaplana (director de la Banda Municipal de Bilbao i de Barcelona). Va ser seleccionat com a alumne convidat per a estudiar direcció en el Leopold Mozart Zentrum d’Augsburgo (Alemanya) baix la direcció del director i compositor holandés Maurice Hamers.

Des del 2008 fins el 2014 ha sigut director de la banda juvenil de Benifairó de la Valldigna. Des de gener del 2017 és director titular de la Societat “Santa Cecília” de Fortaleny. Com a director convidat, ha dirigit la Societat Musical “l’Entusiasta” de Benifairó de la Valldigna, la SIUM de Tavernes de la Valldigna, o la Societat “La armònica” de Bunyol.

En octubre del 2016 guanya el prestigiós concurs de direcció “Lifelong Learning Course & Contest” en Mezzocorona (Itàlia), el que li permet participar en el concurs de direcció de Kerkrade (Holanda) en juliol del 2017, dins del World Music Contest. En setembre de 2018 guanya el concurs de direcció Ciutat de Cullera, pel qual dirigirà l’Orquestra Simfònica “Santa Cecília” de Cullera durant aquest 2019. A més, va ser finalista en els III trobades de direcció amb la Banda Municipal de Bilbao.

 

Esta entrada està publicada en Banda. Marca com a favorit l'enllaç .