OMAR SALA, S’ESTRENA COM A NOU DIRECTOR DE LA BANDA JOVE

Omar Sala Escrihuela, Director de la Banda Jove

Omar Sala Escrihuela, Director de la Banda Jove

El passat divendres, 23 de desembre, Omar Sala va debutar com a nou director de la Banda Jove de la Societat Musical L’Entusiasta. Omar, emocionat i orgullós d’aquesta estrena afirmà tindre “el cor un poquet més gran gràcies a cadascun/a dels i de les joves que formen part d’aquesta magnífica banda“. Entre les obres interpretades en l’audició, per la popularment anomenada com a “bandeta”, va estar l’obra Ciutat de les Llums, escrita pel mateix Omar, una fantasia per a banda limitada de grau 1,5. Aquesta peça va ser estrenada el passat 2 de juliol de 2016, per la banda d’alumnes del campament musical SoNatur (Jérica, Castelló).

Banda Jove Audició 20161223c

Banda Jove Audició 20161223b

Banda Jove Audició 20161223a

BIOGRAFIA

Omar Sala, natural de Tavernes de la Valldigna, és Titulat d’Estudis Superiors de Música en l’Especialitat de Composició pel Conservatori Superior de Música «Salvador Seguí» de Castelló de la Plana.

Ha estudiat composició i orquestració amb el reconegut compositor Ferrer Ferran y la doble guanyadora del Grammy Latino, Claudia Montero. A més, ha ampliat la seua formació assistint a cursos de composició per a banda amb el compositor James Barnes i classes mestres de composició contemporània impartides per Oshio Hosokawa i Hèctor Parra, entre d’altres.

Així mateix, és alumne del curs de direcció de banda impartit per Ferrer Ferran a Allegro Centre Musical (València), associat amb la Royal School Music of London. També ha estudiat direcció de cor i banda amb Salvador Sebastià López. Així mateix, ha assistit al curs de direcció de banda impartit per J. Pascual Vilaplana a Les Alqueries (Castelló), el curs de direcció d’orquestra a càrrec del director Àlex Sansó, organitzat per l’Associació Gèrminans a Barcelona.

Com a compositor, és soci des del 2015 de COSICOVA, Associació de Compositors Simfònics de la Comunitat Valenciana. Entre les seues peces, es digne de menció la selecció del seu poema simfònic per a banda Agost d’Espines, com a peça obligada en la Quarta Secció del XXXVII Certamen Provincial de Bandes de la Diputació de Castelló, celebrat en 2014. Obra que s’uneix a un catàleg de composicions escrites per a distintes agrupacions com banda, orquestra, grups de cambra, etc.

En l’actualitat, és director de la Banda Jove de la Societat Musical L’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna (València) i professor de Llenguatge Musical, Harmonia, Anàlisi i Fonaments de Composició al Centre Professional de Música de l’Alcúdia (València). Així mateix, compatibilitza la passió per crear nova música, realitzant projectes que il·lusionen i apropen la màgia de la música al conjunt de la societat.

 

Esta entrada està publicada en Banda Jove. Marca com a favorit l'enllaç .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *